Quick 3D Stereo setup

NVidia's 3D Stereo Driver

3D Stereo

 

Ruimtelijke ervaring

Het volledig beleven van Dreamtime eXPerience spellen wordt mogelijk met een wereld waar je in kunt duiken. Met 3D beelden voor echte diepte wordt een extra dimensie aan de ervaring toegevoegd. Al onze Dreamtime eXPerience spellen zijn geoptimaliseerd voor gebruik met 3D shutter brillen of anaglyph.

Shutter brillen (page flipped 3D stereo)

Voor een maximaal resultaat bevelen wij het gebruik van een shutter bril aan. Een echt 3D beeld te vergelijken met wat wij zien. In de wereld om ons heen zien we diepte omdat we met kijken met twee ogen die iets uit elkaar staan. Het verschil tussen wat wij met ons rechter en ons linker oog zien verteld aan onze hersenen hoever iets van ons af is. Het principe achter shutter brillen is hetzelfde. Verschillende beeldjes voor ons rechter en ons linker oog worden iedere fractie van een seconde gegenereerd. De bril zorgt ervoor dat het beeld wordt gezien door het oog waarvoor het is bedoelt. Dit gebeurt zo snel dat wij er niets van zien. Onze hersenen doen de rest. De twee verschillende beelden voor rechts en links worden geïnterpreteerd als een beeld met diepte.

Anaglyph brillen (anaglyph 3D stereo)

Een tweede manier om de illusie van diepte te creëren is anaglyph 3D. Bekend maar tegenwoordig nauwelijks gebruikt, deze brillen geven de gebruiker de ervaring van meer diepte in het beeld. Een rood beeld wordt toegevoegd als een soort diepte schaduw. De gekleurde glazen werken als een filter die het beeld opsplitst voor links en rechts.

De anaglyph techniek creëert een duidelijke diepte. Door het gebruik van de rode diepte schaduw is er een licht zichtbare schaduw zichtbaar. Het zien van de diepte en hierop concentreren vergt een lichte inspanning van de ogen en hersenen. Dit in tegenstelling tot page flipped 3D stereo.

NVidia's 3D stereo

Voor 3D stereo dient u te beschikken over een van de volgende kaarten:

- NVidia GeForce2 of beter (inclusief GeForce256)
- NVidia TNT of TNT2
- NVidia Quadro

Andere videokaarten voor 3D stereo zijn beschikbaar. Deze zijn niet door ons getest en wij kunnen niet garanderen dat onze spellen correct worden weergegeven. Raadpleeg de handleiding bij uw grafische kaart of neem contact op met uw hardware leverancier.

Bij het gebruik van page flipped 3D stereo dient de monitor een refresh rate van 100 Hz of 120 Hz bij een schermresolutie van 800x600 te ondersteunen. Dit omdat er effectief een halvering plaats vind. LCD en TFT schermen en projectors zijn niet snel genoeg om zulke refresh rates te ondersteunen.

Wij leveren geen support voor het installeren van NVidia's 3D stereo driver en het gebruik ervan. Voor meer informatie adviseren wij de website van NVidia te bezoeken. http://www.nvidia.com